Tuesday, October 28, 2014

201014: MC dua hari sebab cabut gigi bongsu... erk!

lamanya tak rasa gigi kena cabut... HAHAHA! last masa sekolah dulu-dulu... seram sejuk juga la kan bila nama kena panggil tapi alhamdulillah semuanya selamat...

dah buat appointment untuk cabut gigi bongsu aku ni kat klinik pergigian tiew dekat tsb sungai buloh... siapa yang nak pergi ke klinik ni, make sure buat appointment ye...

tarikh : 20/10/2014
masa : 11.30 pagi

kalau buat appointment, boleh pilih dentist mana yang kita suka... HIHIHI... aku pilih dentist yang aku dah biasa sejak klinik ni kat bandar baru sungai buloh lagi...

pengalaman cabut gigi bongsu?

hurmmm... tak sakit pun sebab kena bius kan... ada bunyi kena gerudi, terasa ada benda cucuk-cucuk kat gusi, kena tarik-tarik nak keluarkan gigi, terasa gigi tertanggal kena tarik... macam-macam rasa tapi tak adalah sakit...

oh ye, aku terpaksa cabut gigi bongsu ni tau... bukan sebab rosak ke apa, still elok tapi dek kerana keluarnya senget ke gigi, tidak ke atas macam gigi geraham yang lain, so ada celah antara gigi geraham kedua akhir dengan permukaan gigi bongsu bawah aku ni... doc bagi solution cabut atas bawah terus sebab katanya bila yang bawah dah tak ada, nanti lama-lama yang atas pun kena cabut juga nanti... tapi tak nak lah... nanti double sakit... HUHU...

cabut gigi with minor surgery... lepas dah berjaya cabut gigi, kena jahit pula... adalah dalam sejam kat dalam, baru dapat keluar... keluar je bilik doctor, mak aihhh, start sakit dah walaupun bius still ada sikit-sikit... doc tak bagi kumur banyak sangat nanti lambat beku darahnya... so pergi ludah-ludah jela... lepas dapat ubat, mc dan buat payment, terus tak sabar nak balik dan tidur...

2 hari dapat mc... pipi bengkak sebelah... 2 hari pun tak surut lagi... nasib rabu tu hari deepavali, so cuti... then khamis, jumaat company cuti lagi... sabtu rasanya baru bengkak betul-betul surut... makan tetap makan, kunyah sebelah lagi satu...





Pssttt: sabtu ni baru pergi cabut jahitan kat gusi...

2 comments:

Arkitek MZD said...

Anggaran kos brape cabut gigi sis?

shIdA said...

@Arkitek MZD: RM700 untuk cabut gigi geraham bongsu + minor surgery