Thursday, December 27, 2012

251212: Pasrah

Dekat kul 9 pagi dah sampai PMC. Then kne stay kat wad dulu...

Perut puasa dari pukul 10 malam...

Nurse datang bubuh ubat... Mr.abe lari taknak tengok sebab seram katanya... HUHU...

Tidur bangun tidur bangun... Gi toilet ntah berapa kali... Tahan sakit perut...

Abah ngan mama dah bising kat nure kenapa lama sangat nak kena tunggu...

Pukul 5 petang nurse datang bagitau suruh pergi buang air kecil. Kuar dari toilet dah datang kerusi roda tolak aku masuk ot... Tak sempat nak cakap apa-apa kat mr.abe...

Dalam bilik ot, nurse buat kerja dorang sementara doktor masuk... Aku tengok je... Cuaknya... Tiba-tiba doktor masuk. Dia tanya soalan, aku jawab. Pastu nampak dia kuarkan injection besar... Doc cakap tahan sikit, ada rasa gatal tiba-tiba kat tangan... Nurse dah tutup mulut dengan oksigen. Dengar doc suruh mengucap. Aku mengucap. Pastu sayup-sayup dah dengar suara doktor ngan nurse...hilang...

Rasa nurse tepuk pipi suruh bangun. Rasa macam mamai, tiba-tiba perut rasa pedih-pedih... Meleleh air mata... Ada dengar suara mr.abe, mama, abah duk cakap-cakap... Pastu tak sedar semula...

Bangun dah... Rasa lapar sangat-sangat... Mr.abe bagitau dekat nurse, tak lama pastu makanan sampai... Makan, makan, makan sambil ditemani mr.abe... Pastu nurse datang hantar ubat...

Nurse cakap kalau dah boleh buang air kecil dan tak rasa pening, dah boleh balik... Suka... After mr.abe setelkan payment, tunggu doc untuk datang buat last checkup...

Sampai kat rumah dah dekat pukul 9 malam... Bermulalah pantang untuk aku sepanjang 2 minggu mc ni...



Pssttt: Nampak biasa but I missed my baby... :(

Saturday, December 22, 2012

211212: Baby dah tak ada... :(

Ya Allah... Sedihnya xtau nak cover camne depan doktor, nurse, hubby, mama masa doktor bagitau baby dah tak ada, perlu digugurkan...

Semalam lagi doktor kat hospital dah syak missed miscarriage...tp dorang suh datang lagi 2 minggu untuk scan sekali lagi... Oleh sebab hati tak senang nak tunggu 2 minggu tu, aku ajaklah juga mr.abe dan mama untuk pergi check kat private... Then resultnya betul2 hancurkan harapan aku...

Senyum faham dalam genang air mata kot... Rasa nak meraung je... Tapi xleh nak wat camtu... Doktor bagi masa untuk aku fikir bila tarikh nak cuci next week...

Sekarang ni tak boleh nak tidur even dah cuba pejam mata... Maybe sebab mata dah sembap kot, xleh nak pejam leklok...

Perut pun dah start sakit ni... Agaknya nak bleeding la kot... If bleeding, terpaksalah ke hospital cepat-cepat...




Pssttt: Ya Allah, tabahkanlah aku...

Monday, December 17, 2012

Turn Maran pula...

tahniah kepada sorang lagi kawan aku ni... emy aka maran... dah bergelar tunangan orang sabtu lepas dan bakal menjadi isteri tahun hadapan... insyaallah before my due date...so aku boleh datang! 

tahniahx3...



p/s: ambil dari fb yg ayus post di group...





Pssttt: tahu pun dah lepas... majuk la juga kejap...

Thursday, December 13, 2012

Dah ada geng mommy to be kat office... :)

congrats yana!

alhamdulillah... termakbul juga impian member aku yang sorang ni untuk pregnant terus after kahwin... bersukaan la encik suami ye?

baru lepas calling2 di phone office tadi, seronok betul dengar suara yang tengah berkongsi cerita tu... HEHEHE... sebulan lebih je beza dengan kandungan aku sekarang ni... so nampaknya dapat member mommy to be la kat office... lalalalalala...





p/s: cilok dari fb





Pssttt: hepi hepi hepi for my friend...

Wednesday, December 12, 2012

081212-111212: Holiday sambil bekerja @ Kuala Terengganu

penat masih terasa kot... rasa macam lama je perjalanan balik kami dari Kuala Terengganu ke KL semalam... banyak sangat persinggahan... HIHIHI...

tapi rasanya kami berpuas hati dengan perjalanan kami... even tak dapat nak melilau kat KT tu betul-betul sebab aku rasa sangatlah besarnya dan memeningkan kepala, tapi seronoklah dapat menghabiskan masa bersama suami tersayang...

bukannya fully pergi holiday sebab ada kerja sebenarnya ke KT, tapi dah jatuh hati dengan KT ni... nak pergi ganu lagi next year... pergi tempat lain plak... btw, tak terasa nak mengarang panjang lebar, hope gambar yang ada ni dah cukup... HAHAHA!



go go go KT!

meh2 amik gamba...

air asam boi untuk ilangkan loya tekak... haha

banyak tak kitorang borong?

makan sambil menikmati angin laut...

kecik...

besar...

luv u dear...

mr.abe tukang bawa barang... :P

apsal aku xde gambar berlatarbelakangkan pantai ni?

tapak kaki kitorang... :)

apsal muka aku nampak pelik???

sampai balik tak naik-naik juga ke atas tu... huhu

dalam gambar sampah pun nampak menarik kan?

borong keropok losong...

poyo2 kejap sambil tunggu mr.abe siap nak kuar makan...

dataran syahbandar...

sabar ye perut...

ada rupa orang sabar menunggu tak?

nampak sikit tapi tak abis pun makan...

RM45?

view di pagi hari dari dalam wugiey...

lain kali datang KT nak cuba resort lain pula...

dah nak balik baru perasan gambar penyu tu...

Thursday, December 6, 2012

051212: First checkup appointment done!

alhamdulillah... dah selesai pun proses membuat buku merah semalam... ada la dekat 3 jam baru siap ha... dari tunggu giliran, timbang berat badan, tulis-tulis dalam buku, ujian darah, ujian urin, jumpa nurse sambil dengar kaunseling... ha, check gigi... HIHIHI... nasib first appointment nurse bagi hari rabu... sebab hari rabu prioriti check gigi untuk ibu hamil... nurse cakap kena check gigi sekali untuk setiap pregnancy...

semuanya OK nurse cakap... cuma tak dapat scan perut lagi sebab belum ckup 3 bulan... so next checkup baru kena scan perut... nasiblah aku ada setengah hari lagi cuti yang masih belum guna... kalau tak payah juga nak gi checkup nanti...HOHO...

so next checkup lagi 2 minggu... next next checkup plak aku kena minum air gula, untuk apa ntah... my mama cakap sebab abah aku ada kencing manis, so kemungkinan aku untuk kena kencing manis time pregnant tinggi la juga... bahaya bahaya bahaya... nurse pesan suh puasa time checkup tu... nasib la checkup untuk minum air gula tu pagi, so xdela pelik sangat... HEHE...





Pssttt: mr.abe bosan menunggu sampai tertidur... HAHAHA