Thursday, December 27, 2012

251212: Pasrah

Dekat kul 9 pagi dah sampai PMC. Then kne stay kat wad dulu...

Perut puasa dari pukul 10 malam...

Nurse datang bubuh ubat... Mr.abe lari taknak tengok sebab seram katanya... HUHU...

Tidur bangun tidur bangun... Gi toilet ntah berapa kali... Tahan sakit perut...

Abah ngan mama dah bising kat nure kenapa lama sangat nak kena tunggu...

Pukul 5 petang nurse datang bagitau suruh pergi buang air kecil. Kuar dari toilet dah datang kerusi roda tolak aku masuk ot... Tak sempat nak cakap apa-apa kat mr.abe...

Dalam bilik ot, nurse buat kerja dorang sementara doktor masuk... Aku tengok je... Cuaknya... Tiba-tiba doktor masuk. Dia tanya soalan, aku jawab. Pastu nampak dia kuarkan injection besar... Doc cakap tahan sikit, ada rasa gatal tiba-tiba kat tangan... Nurse dah tutup mulut dengan oksigen. Dengar doc suruh mengucap. Aku mengucap. Pastu sayup-sayup dah dengar suara doktor ngan nurse...hilang...

Rasa nurse tepuk pipi suruh bangun. Rasa macam mamai, tiba-tiba perut rasa pedih-pedih... Meleleh air mata... Ada dengar suara mr.abe, mama, abah duk cakap-cakap... Pastu tak sedar semula...

Bangun dah... Rasa lapar sangat-sangat... Mr.abe bagitau dekat nurse, tak lama pastu makanan sampai... Makan, makan, makan sambil ditemani mr.abe... Pastu nurse datang hantar ubat...

Nurse cakap kalau dah boleh buang air kecil dan tak rasa pening, dah boleh balik... Suka... After mr.abe setelkan payment, tunggu doc untuk datang buat last checkup...

Sampai kat rumah dah dekat pukul 9 malam... Bermulalah pantang untuk aku sepanjang 2 minggu mc ni...



Pssttt: Nampak biasa but I missed my baby... :(

Saturday, December 22, 2012

211212: Baby dah tak ada... :(

Ya Allah... Sedihnya xtau nak cover camne depan doktor, nurse, hubby, mama masa doktor bagitau baby dah tak ada, perlu digugurkan...

Semalam lagi doktor kat hospital dah syak missed miscarriage...tp dorang suh datang lagi 2 minggu untuk scan sekali lagi... Oleh sebab hati tak senang nak tunggu 2 minggu tu, aku ajaklah juga mr.abe dan mama untuk pergi check kat private... Then resultnya betul2 hancurkan harapan aku...

Senyum faham dalam genang air mata kot... Rasa nak meraung je... Tapi xleh nak wat camtu... Doktor bagi masa untuk aku fikir bila tarikh nak cuci next week...

Sekarang ni tak boleh nak tidur even dah cuba pejam mata... Maybe sebab mata dah sembap kot, xleh nak pejam leklok...

Perut pun dah start sakit ni... Agaknya nak bleeding la kot... If bleeding, terpaksalah ke hospital cepat-cepat...




Pssttt: Ya Allah, tabahkanlah aku...

Monday, December 17, 2012

Turn Maran pula...

tahniah kepada sorang lagi kawan aku ni... emy aka maran... dah bergelar tunangan orang sabtu lepas dan bakal menjadi isteri tahun hadapan... insyaallah before my due date...so aku boleh datang! 

tahniahx3...



p/s: ambil dari fb yg ayus post di group...





Pssttt: tahu pun dah lepas... majuk la juga kejap...

Thursday, December 13, 2012

Dah ada geng mommy to be kat office... :)

congrats yana!

alhamdulillah... termakbul juga impian member aku yang sorang ni untuk pregnant terus after kahwin... bersukaan la encik suami ye?

baru lepas calling2 di phone office tadi, seronok betul dengar suara yang tengah berkongsi cerita tu... HEHEHE... sebulan lebih je beza dengan kandungan aku sekarang ni... so nampaknya dapat member mommy to be la kat office... lalalalalala...





p/s: cilok dari fb





Pssttt: hepi hepi hepi for my friend...

Wednesday, December 12, 2012

081212-111212: Holiday sambil bekerja @ Kuala Terengganu

penat masih terasa kot... rasa macam lama je perjalanan balik kami dari Kuala Terengganu ke KL semalam... banyak sangat persinggahan... HIHIHI...

tapi rasanya kami berpuas hati dengan perjalanan kami... even tak dapat nak melilau kat KT tu betul-betul sebab aku rasa sangatlah besarnya dan memeningkan kepala, tapi seronoklah dapat menghabiskan masa bersama suami tersayang...

bukannya fully pergi holiday sebab ada kerja sebenarnya ke KT, tapi dah jatuh hati dengan KT ni... nak pergi ganu lagi next year... pergi tempat lain plak... btw, tak terasa nak mengarang panjang lebar, hope gambar yang ada ni dah cukup... HAHAHA!



go go go KT!

meh2 amik gamba...

air asam boi untuk ilangkan loya tekak... haha

banyak tak kitorang borong?

makan sambil menikmati angin laut...

kecik...

besar...

luv u dear...

mr.abe tukang bawa barang... :P

apsal aku xde gambar berlatarbelakangkan pantai ni?

tapak kaki kitorang... :)

apsal muka aku nampak pelik???

sampai balik tak naik-naik juga ke atas tu... huhu

dalam gambar sampah pun nampak menarik kan?

borong keropok losong...

poyo2 kejap sambil tunggu mr.abe siap nak kuar makan...

dataran syahbandar...

sabar ye perut...

ada rupa orang sabar menunggu tak?

nampak sikit tapi tak abis pun makan...

RM45?

view di pagi hari dari dalam wugiey...

lain kali datang KT nak cuba resort lain pula...

dah nak balik baru perasan gambar penyu tu...

Thursday, December 6, 2012

051212: First checkup appointment done!

alhamdulillah... dah selesai pun proses membuat buku merah semalam... ada la dekat 3 jam baru siap ha... dari tunggu giliran, timbang berat badan, tulis-tulis dalam buku, ujian darah, ujian urin, jumpa nurse sambil dengar kaunseling... ha, check gigi... HIHIHI... nasib first appointment nurse bagi hari rabu... sebab hari rabu prioriti check gigi untuk ibu hamil... nurse cakap kena check gigi sekali untuk setiap pregnancy...

semuanya OK nurse cakap... cuma tak dapat scan perut lagi sebab belum ckup 3 bulan... so next checkup baru kena scan perut... nasiblah aku ada setengah hari lagi cuti yang masih belum guna... kalau tak payah juga nak gi checkup nanti...HOHO...

so next checkup lagi 2 minggu... next next checkup plak aku kena minum air gula, untuk apa ntah... my mama cakap sebab abah aku ada kencing manis, so kemungkinan aku untuk kena kencing manis time pregnant tinggi la juga... bahaya bahaya bahaya... nurse pesan suh puasa time checkup tu... nasib la checkup untuk minum air gula tu pagi, so xdela pelik sangat... HEHE...





Pssttt: mr.abe bosan menunggu sampai tertidur... HAHAHA

Friday, November 30, 2012

291112: Abah suka mee udang mak jah...

HEHEHE... Bukan aku yang mengidam ye nak makan mee udang ni... my abah teringin nak makan sebab tengok kat tv... dari carian google, dorang-dorang yang pernah pergi cakap dekat wangsa walk, so kitorang pun pergilah mencari...

dibelanja sepenuhnya oleh aku... sebab dah gaji, kalau tak confirm abah sendiri la kena belanja... HAHAHA...

total makanan dan minuman (bihun udang special + mee udang special + char kuew tiaw special + jus epal + jus epal + teh o halia = RM44.70




mr.abe makan bihun udang, abah makan mee udang = RM24.00


bihun udang special = RM12.00

abah dengan gaya nak ngap udang...hahaha

RM13.00


char kuew tiaw udang special...sedapx3



sekor lagi tu...

finished!



paling last habis makan...





Pssttt: mesti mama nak datang makan akt sini bila mama tengok gambar-gambar ni... hehe...

Wednesday, November 28, 2012

281112: Set appointment je pun...

Leceh kan kalau kerja yang senang je tapi hanya akan setel bila ikut prosedur yang membuang masa? HUHU... itu la yang aku rasa pagi tadi... nak buat appointment untuk datang buat kad merah je pun wahai nurse... why sampai kena pergi klinik semata-mata untuk decide tarikh mana yang aku setuju untuk datang buat kad tu?

dan yang lebih buat aku rasa bengang, nurse boleh pula cakap yang aku boleh terus buat kad arini tapi kena tunggu bila patient dah tak ramai... pukul berapa tak tahu la kan bila nak free tu... apsal tak cakap je aku boleh buat kad tu terus??? tak perlu la banyak kali aku kena pergi klinik... hurmmm...

takpelah, aku minta nurse bagi tarikh lain... so my appointment date untuk buat buku merah yang semua bakal-bakal ibu duk cakap sangat tu kan... next week jela... 5/12/2012... aku tanya juga lama ke proses nak buat kad tu? katanya agak lama sebab banyak checkup kena buat. so tadi aku dah apply halfday leave untuk pegi buat buku merah tu sebab nurse cakap kalau appointment pagi, before tengahari siap la... jadinya boleh la masuk kerja after lunch.

thanks to mr.abe sebab temankan aku tadi... next week pun dia kena teman juga... HEHEHE... boleh dengar la nanti tu mulut potpetpotpet menunggu lama... yang tadi tunggu tak sampai sejam pun dah macam-macam bunyi dah aku dengar... HAHA!



attachment untuk reason lateness masuk office pagi tadi... 





Pssttt: seronok tengok baby-baby montel kat klinik tadi...

Tuesday, November 27, 2012

Dah ada geng!

Alhamdulillah... tahniah to my sis in-law, mila n her husband, fahar... congratsX3 sebab mila dah pregnant... mengikut perkhabaran di twitternya, dah 5 weeks! cool...

maksudnya aku dah ada geng!!!



my pregnancy test result on 13/11/2012 (6 weeks 5 days)

14/11/2012 -  do confirmation pregnant result at Clinic Leong, Tanah Merah, Kelate... that was my 4th month wedding anniversary's gift with mr.abe...



arini kandungan aku dah 8 weeks 5 days... HUHU... sekejap je rasa masa berlalu kan? dah rasa seluar keje ni penuh jek... bila duduk rasa tak selesa... oh kena cepat buat kad merah ni, nak apply uniform untuk pregnant staff plak... kesihatan pun masih tak baik-baik lagi ni... batuk, malam-malam je demam... selesema...

oh ye, tadi baru lepas call KK Sg Buloh... tanya pasal nak gi buat kad merah tu la... bila boleh buat, hari apa, pukul berapa, nak kena bawa apa... macam-macam nak tanya... HEHE... excited plak! walaupun nurse yang jawab call aku tadi agak menjengkelkan aku, aku still maintain bersuara konon-konon baik gitu... punyalah baik aku tanya, lain macam jek nada suara menjawab ye... malas-malas je... nak kerja ke xnak kerja tu misi?

oleh sebab klinik tu je yang paling dekat dengan aku la rasanya, aku sabar jela... tak boleh terus pergi buat kad katanya ha... kena pergi sana buat appointment dulu... tengok tarikh mana yang ada kekosongan untuk aku datang buat kad merah... leceh kan? ramai sangat ke orang nak buat kad merah sekarang ni ek? saja nak buang masa aku nak pergi banyak-banyak kali... macamlah ada cuti tahunan banyak lagi kan... HUHU... kan best kalau banyak duit, private jek... KIKIKI...

dah tnaya mr.abe bila nak pergi buat appointment tu, katanya esok pun boleh... oh skang pening nak pergi pagi or petang ye? nak kena save cuti, ada balance 1.5 days je lagi ni... dah apply 2 hari untuk cuti 10hb dengan 24hb nanti... jadinya kena apply halfday only... kena simpan 1 day leave tu untuk hari buat kad merah nanti, should be in Dec la kan sebab time tu dah around 3 month...





Pssttt: emosi sangat tak stabil... nak marah, cepat terasa hati... hurmmm... petang nanti mesti pergi cari juga kebab kat pasar malam!


Wednesday, November 14, 2012

141112: Rezeki di Awal Tahun Hijrah

Alhamdulillah... Dah masuk tahun baru 1434 Hijrah.

4 bulan yang lalu, hari penuh bermakna dalam hidup aku... 14/07/2012... Hari pernikahan aku dan mr.abe...

Arini, 14/11/2012... Hari yang sangat bahagia buat kami apabila mendapat berita yang sangat kami nantikan... Rezeki zuriat dari-Nya... Terima kasih Ya Allah... Dah hampir 2 bulan! Semoga kandunganku sihat selalu...

Pssttt: Akhirnya dah dapat coconut shake yang aku teringin sangat dari aritu...

Monday, November 5, 2012

041112: Tata mama, boboy, ada, alya...

malam tadi aku dengan mr.abe hantar mama, boboy, ada dan alya kat stesen bas putra... dorang balik kampung... tok ayoh kat kampung sakit skang ni... hurmmm, nak balik juga... :(


hohoho... pic sementara tunggu bas sampai...
















Pssttt: adik-adik aku cakap, "sayang...kaklong..." (^_^)