Tuesday, December 29, 2009

Besday Pun Leh Berkata-Kata Ke?

shIdA took the "What does your birthday say about you?" quiz
and the result is March


Attractive personality.
Sexy.
Affectionate.
Shy and reserved.
Secretive.
Naturally honest, generous and sympathetic.
Loves peace and serenity.
Sensitive to others.
Loves to serve others.
Easily angered.
Trustworthy.
Appreciative and returns kindness.
Observant and assesses others.
Revengeful.
Loves to dream and fantasize.
Loves traveling.
Loves attention.
Hasty decisions in choosing partners.
Loves home decors.
Musically talented.
Loves special things.
Moody.

Pssttt: No comment...huhuhu...

Monday, December 28, 2009

Express Holiday!

Hahaha...ble plan awal2, sure x jd. Tp klu plan tbe2, mmg jadi... Tp byk kekurgn gk la klu plan lmbt ni. Xyh diberitahu kot, nnt mengggu hak asasi org yg terlibat plak. Hehehe...

Nak dijadikan cite, seramai 13 org termasuk ak la, telah bertolak ke Melake...nk jln2...
13 org tu terdiri drpd Shida(ak la tu), Ima, Dayah n Kiki...4 org je ladies yg pegi, yg laen x dpt pegi...pstu lelaki nye Pojie, Ajie, Komeng, Adli, Eypul, Amin, Wan Lan, Lokman n Hanis...

Kitorg grk dlm kol 10mlm gitu la... Plan nye nk btolak lps asar, tp atas bbrpe hal yg x dpt dielakkn, tertunde la. Igtkn x jd dh nk pegi tu..yela..ngn ujan lebat gler ptg tu. Tp sebab dh sewe kete (pgi 3 buah kete, sebuah kne sewe coz x cukup kete), ape jd pon kne gerak gk la..klu x rugi wooo...RM100 kitorg sewe tu. Kitorg 4 org ladies ni la yg bayor sbb kitorg yg sewe. Hehe.. Tu pon mse pulgkn kete kne tmbh agi RM50 sbb lmbt hntr.. Tp x kesah la, jln jam giler...huhu...

Kitorg smpai jek pegi jln2 n amik gmbo2 kat Bdr Hilir tu...tp yg xleh blah nye tu, kitorg gi layan sengal kpale kitorg ni lepak kat tmn permainan...hahaha...sgt srnk time tu... Dah puas jejln tu, kitorg tros grk pgi Pantai Puteri... Tp otw tu kitorg sggah mkn la, lapo gler. Plan nk wat BBQ x jd sbb plan last2 minit ni punye psl la... Kitorg smpai pantai tu dh kol bpe ha... Wat unggun api (tp kecik jela) utk pnskn bdn... sejuk tu duk kat pntai mlm2...ade yg tdo n ade yg x tdo...

Pagi keesokkannye tu, kitorg bekfes rmai2 kat pntai tu smbil tgk pkcik2 kat situ tgkp ikn... pstu lyn air pntai tu kjp (x mndi air laut pon)... Kitorg grk gi ke tempat2 laen plak lps tu...

Hahaha...kitorg lunch kat 1 kedai mskn Padang tau... Perghhh!!! Mahal gler... Tobat lps ni xnk mkn kat situ dh klu gi Mlake agi...

Otw blk sgt2 menguji kesabaran...X kuar dr Mlake agi, dh jem trok...smpai la ke tol Bangi terase bengang...Bpe jam tu dlm kete... Kesian sbnrnye pd org2 yg telah memandu ketige2 buah kete ni...dorg pnt gler...nk bhenti kat RnR pon penuh...bayangkn la...

Hihi..ni bbrpe dr gmbr kitorg kat sne...njoy sgt wlaupun kaki ak tgh sakit...



Pssttt: Kitorg sggh Seremban time blk tu...ade keje sket...

Saturday, December 26, 2009

5 Sc 7 In Memory...

Saje nk mengabadikan gmbo kls ak ni...
hari graduasi MRSM Muar 04/05...
Class 5 Sc 7 in memory...


Pssttt:
"Maktabku Cemerlang, Maktabku Gemilang"

Friday, December 25, 2009

Hari Lahir Pun Ada Warna Ek?

Warna Hari Lahir anda adalah Lime.

Sifat : Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewet juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personaliti tersendiri yang membuatkan orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu yek?


Pssttt: Hahaha...zul, sifat ko cmni gk ke? Kite kn sme tarikh lahir...thn jek beze...

Thursday, December 24, 2009

Time Ni...:(

Time ni??? Nak McD!!! Huuuu... xtau dpt mkn ke x la mlm ni...
Dhla ptg tdi x dpt mkn cendol... Sedey x? Sedey la...Huwaaaaaaaaaa...

Sunday, December 20, 2009

Presentation LI!!!

X siap agi ni...adoiii... mne mood nk siapkn mnde alah ni?
Ari khamis ni bentang kot. Sengal2... X reti2 nk siapkn agi tu...
Shida...Shida... jgn serabotkn kpale ko ngn mnde2 x pnting tu...
Apekah? Hahaha... sndiri mau igt la kn...

Saturday, December 19, 2009

'Dia' Dah Bertunang Ke?


Hahaha... ape la perasaan aku time ni?

Sedey...marah...sakit ati...kecewa???
Yep! Aku rase kecewa yg teramat sgt...
Pasal ape ni shida? Ntah... Xtau npe ari ni aku tergerak ati nk view fb 'die'...
Tergamam gler aku bce status die... "Engaged with Rafiza Binti Jamaluddin Ieja"
Perghhh!!! Siot gler!!!
Spe la pmpuan tu? Aku xde kekuatan lgsg nk view spe pmpuan tu... Yg psti pmpuan tu msti agi bgus dr aku... agi cntik dr aku...semuenyer lebih dr aku la... n yg plg psti, pmpuan tu menepati citerase 'die'...

Aku xtau nk luah kat spe? Kat am? Sure die mrh ak smule klu ak sebut psl 'die'... kat abg angkt aku tu? Lagi nk menahan telinge dgr ape yg die nk ckp... Aleh2 aku ngadu pada 3 org kot skang ni... ngn org yg aku trust leh dengar luahan aku... xyhla aku bgtau spe dorg tu. Spe yg rse 'dorg' tu diri die, thanx bebanyak... Walaupun still rse mcm2 dlm ati aku ni, sekurg2nyer aku rse kurg sket bebanan rse kecewa aku ni... Huuuu...

Sorang dr 'dorg' tu bg aku msg ni:

"Kjarla cita2 sblm cnta. Apabila tcapainya cita2, mka dgn sndrinya cnta itu akn hdir. Raihla ilmu dgn bljr utk tnang dan sbr..."

Pssttt: Hehehe...aku rse mcm pnh dgr ayt ni...mse skolah2 dlu... Tapi pape pon, thanx my frenz...

Thursday, December 17, 2009

Baru Nak Cuti...

Hukhukhuk...japgi bru nk blk umah ni.
Org laen dh nk blk smule ke UKM ni, aku lak bru nk blk.
Xpela, jgn manjekn diri ngn cuti lame2 ni. Bahaye... HAHAHA...
Plan nk blk Klate tp nmpk gayenye x sempat la... xpe, cuti raye cine ni kot klu sempat la n x busy... Hehe... tu je nk bgtau...

Pssttt: Babai UKM utk [?] ari...

Wednesday, December 16, 2009

Selamat Tinggal Eksesais Pantera Kilat 1/2009...


Akhirnyer... Ari ni last latihan palapes utk tahun 2009 ni. Pagi2 agi kne naik markas utk pentadbiran peringkat kitorg (Senior)... ni la bru selesai. So terus update blog. Hahaha... Macam yang aku cite sebelum ni, sminggu gi Johor...training Palapes utk fasa medan. Sebelumnye tu dh training 3 minggu kat UKM ni jek. Tak macam tahun sebelum ni, annual camp kli ni mcm byk relax...semuenye sbb CI kitorg tu. Adoiii...akibtnyer stamina xde la. Ramai gk yang sakit time tu.

Aku nk cite psl fasa kem yang aku lalui tahun ni jek. 08/12/09 aritu kitorg gi Kota Tinggi, Johor utk training ni la. Tahun ni kitorg yang peringkat senior kn
e lalui fasa pertahanan dan pengunduran. Fasa pertahanan mmg banyak menguji ketahanan fizikal tol...sbbnyer kitorg kne menggali kubu. Banyak tu kubu kne gali. Kitorg pgi ngn 2 platun n 1 platun kedalaman. Penguji nk tgk yg 2 platun ni jek utk bg markah kat kitorg. So dorg mmg demand lebeh tul! Tension... 1 platun ade 3 seksyen n HQ platun. 1 seksyen tu plak ade 10 org. 2 org kne gali 1 kubu. tp utk kubu2 senjata bantuan, bilangan org tu ramai la sket coz saiz kubu agi besar...Setiap ari ade pertukaran jawatan utk fasa medan ni. 3 ari berturut2 ak x dpt jwtn pape ( jadinya macai sejati la, hahaha) Tapi ari ke-4 tu mmg ak dh jgke, dpt la...jadi ketua seksyen. Memang penat coz setiap ari tukar kubu, jadinye setiap ari la menggali kubu. Pastu terselit lak pengalaman ular senduk itam masuk kubu aku...ish2...abis kitorg kne bina semula kubu tu sbb penguji2 tu dh musnahkn mse nk bunuh ular tu. Nasib baik selamat...Fuhhh... Pastu gk mmg dh nsb kot, senjata kne amik oleh jurulatih aku. Perghh, cuak tu mse nk minx. Mmg kne ar ketuk kat kepala ni ngn kayu besar.... Hahha...20 kali kot. Nasib pakai helmet nato tu, xdela bengong sgt jadinyer...

Malam 13/12/09 tu plak kitorg ade fasa pengunduran. Perghhh!!! Jalan kaki sejauh 15km dlm mse kurg dr 4 jam. Biler berjalan ramai2 ni, lmbt la jdinyer. Kaki xyah ckp la ape jadinyer, melecet abis... Kitorg kne berjalan berterusan. 2 kali berhenti jek, 5km first ngn 5km seterusnye. Pastu teruskan utk sampai ke destinasi kitorg utk nek bas. Berhenti rehat yg kali ke-2 tu mmg aku x dpt tahan dh, sakit kaki...menangis la ak jadinyer. Huhuhu...
mmg moral agk down time tu tp ade org yg bg sokongan utk teruskn sampai abis, so bertahan! Pastu kitorg bermalam kat sebelah bukit pertahann kitorg sbb pg 14hb tu adik kitorg (Intermediate) akn wat serangan kat tempat pertahanan kitorg tu. Tp yg ade dlm kubu kitorg tu adik bongsu kitorg la (Junior) Hihihi...

Kitorg bertolak balik ke UKM smule dh ptg, dlm kol 5. Sampai kat UKM kol 12 mlm. Agk lmbt smpai sbb behenti kat Hentian... Mmg aku naek jek bas trus x jge. Jage2 pon sbb mmbr kejut mase kat hentian... Kire2 lps naek markas utk serah senjata dkt 1 lbeh gk la bru smpai blk. Tu pon x dpt rehat. Kemas pe yg ptut... Muke aku xyh ckp la thp kehangusan yg melampau gler. Mane x nyer, Johor panas gler ar...
Keesokannye tu kitorg ade sukan. Layan jek ngn kaki2 kitorg yg sakit ni... Malam lak ade makan malam, saje berpesta sket2... Yeeeehaaaaaa....

Lepas ni xde dhla latihan annual camp ni... Rindunyer... Tak sangka aku dh lalui 3 kali annual camp. So cukup la syarat utk ditauliahkan thn depan. Tunggu latihan kawad utk pentauliahan jela pasni. Hoho...

Pssttt: Gambar2 mase latihan bleh tgk kat fb or tagged aku...


Saturday, November 28, 2009

Annual Camp Kembali...

Seram sejuk gak nk prgi ni...
Kali ni kitorg nyer annual camp kat Kota Tinggi,Johor...
Ni merupakan annual camp last kitorg. Yang senior la...
So harapnyer annual camp kli ni akn jd kenangan yg plg manis skali sepanjg 3 thn aku kat dlm Palapes ni... (sure2 byk kenangan pahit gk mcm yg sebelum ni. Hahaha...)

Ni tgh duk pk nk blk UKM kol bpe...hahaha... rse mls jek kaki ni tp ape kn daya...
Sok dh start training smule.
Agak rugi la annual camp kli ni coz sepanjang 2 mggu lthn, aku dpt gi 2 kli jek! Sedeynyer...
Time menembak pon x dpt ikut gak. Bukan sje2 xnk gi tau, tp sbb mse tu still ade LI...
Aku pergi ari first training ngn ari last training sblm cuti aritu. Hehehe...
So start esok smpai abis fasa camp ngn happy hour Palapes ni, xde alsn la x pgi kn?? Huhu...

Pssttt: Shida, fightin'...oh!

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

Aku bangun pagi tdi mcm ari2 bse gk...
Mcm x trase lak ari ni ari raye.
Wlaupun bkn ari raye pose, ttp raye org kte kn... Haha...
Xpela, mmg akxde mood ari ni...xtau ape la sbb utame yg wat ak leh rse cmni...
Japgi ade jamuan raye kat kwsn cni, xtau la ak nk trun ke x...perlu ke ek??
Ati rse x sng skang...kpale rse serabot...rse nk nangis pon ade gk...
Rse nk kuar jek jln2...tp byk lka hlgn skang ni...pstu xde org nk phm lak. Smue kate2 aku ni org laen anggp alsn ke?? Xde mnde yg btol ek? Ntahla...

Xpela, ak nk cte mnde laen jela... psl ak kuar ngn 2 org bodyguard aku, Epan n Alim... my bro la.
Semlm kitorg gi TS, nk tgk wyg... Kunun nk tgk Ninja Assasin la tp x smpt, yg mlm jek ade. Klu tgk mlm be mse lak nk blk umahnyer...klu drebar bas tu leh di roger ble2 mse xpela.. Hehehe... So kitorg tgk cte The Twilight Saga... smbungan cte Twilight tu la... tp mcm x best lak nengok ngn adik cte cmtu... Hihi, belasah jek. Smue ditanggung oleh akak dorg ni... (aku la tu) Dari tmbg bas prgi blk, tiket wyg, mkn...smue la... adoiii, kopak gk la jdinyer... tp xpela, bkn slalu...


Pssttt: Sbnrnyer kpale agk srbut smlm...sbb ak dpt tau kitorg akn dpt adik bru... Huh! Ape la perasaan aku skang ni...umo ak ni dh 21 kot... serius ak x tnye lgsg kat mama psl ni... sbb aku xtau ape reaksi aku nnt ble mama sndiri iyekn mnde ni. So dr aku ckp mnde yg x sptutnye, better aku diyam jek... Kan??

Thursday, November 26, 2009

Laporan Akhir LI + Balik Umah = Melencong!


Tadi submit laporan LI kat faculty...

dh kul 4 lbeh kot time tu, nasib sempat... Isyad la ni...lambat! Hahaha...

Ntah ape la aku mengarut dalam report tu...
Laporannyer 14 mukasurat jek, yang banyak nyer lampiran.
Serius, banyak! smue skali ade 61 mukasurat termasuk lampiran.
So, kirenyer 61-14=?? bpe ek?? Huhu...mls nk kire...

Pastu kitorg gi mkn, lapar siot perut ak time tu...dari pagi x mkn semata-mata nak siapkan report yang ntah pape tu. Tak tahu la time presentation nanti jadi cmne. Huhu... Lepas makan jek terus dayah hantar kitorg gi stesen komuter UKM tu, kitorg pon nk blk umah gk utk rayer...


Hehe...
Tapi kitorg menyinggah kat Mid Valley dlu... sengal x?

Isyad leh lak tertinggal tren, so terpakse la aku ngan ima tunggu die sampai. Tau-tau jela tren skang ni macam2 problem! Delay la...rosak la...pape la... Huh! Tension...




<---Ni gambo kitorg tgh tggu isyad kat Mid.



Saturday, November 21, 2009

Certificate of Appreciation

Pssttt: Saja nak bgtau yang ak ngan ima dapat sijil penghargaan dr syarikat kitorg LI... Rase bangge coz pernah ade ngan company ni (Karismatic Sdn Bhd)... Mekaseh En.Radzman... Mekaseh En.Zaimie... Mekaseh semue...

Friday, November 20, 2009

Farewell Untuk Kitorang...


Ari ni 20hb Nov 2009, cukup 20 minggu Latihan Industri yang aku perlu tempuhi untuk sem 1 di tahun akhir aku ni. Dari 6/7/2009 ari tu sampai la 20/11/2009 (ari ni la)


Penyelia LI kitorg (kitorg tu aku ngan ima) iaitu En.Zaimie adakan farewell utk kitorg smlm… Satu opis la join skali… (En Zaimie, En.Radzman, En.Zaidi, Thazul, En.Shukri, En.Fairuz, Arif, Nik)… Ahli baru opis ni, Kak Shima x dpt join coz die kuar dating ngn husband die. Hehehe… So sweet…agi 3 bln die dpt cahaya mate la… Bestnyer… Tp ari ni Kak Shima x dtg, die bg msg kat fb jek...die kurg sehat :( Bsela, org tgh brbadan due kn...

Sedey sbnrnye aku ni…rse syg la plak nk tinggalkn opis tu. Maybe sbb bilangan staff kat opis tu x bsr sgt, so hbgn ngn dorang lebih rapat kot. So ble dh nk blah ni, tacing lebey la…Huhu…

Awal2 mse kitorg msuk LI kat sini dulu, aku ngn ima slalu ngumpat2 kat toilet... stiap pagi lak tu… Haha… Yela, dh kitorg 2 org jek pmpuan, mse tu lak dorg ni muke serius agi (formal la kunun) Dari kitorg x kenal dorg tu, smpaila dah bleh gurau2 ngn dorg ni…

Kitorg pergi mkn kat restoren pe ntah nmenye…tp kat sri damansara la, tu yg sure… kenyang gler perut aku time tu… Mule2 plan nk gi mkn kat Bagan Lalang tp tbe2 x jd lak... tp x kesah la, asl ade org blanje... Kuikui...

Lps mkn kitorg bergambar ramai2 (gambo opis En.Zaimie ckp)…
Kikiki… Will miss this moment…
Pssttt: Slmt tggl Karismatic…slmt tggl korg2… xtau la ble agi leh jumpe n mkn sme2 cmtu agi…Huuuuuu…

Monday, November 16, 2009

Kerre Ikram


Hahaha… ape kes???

Ini kesnye…

Semalam ak kuar ngn my bro angkat --> Kerre Ikram

Cmne ak leh kuar ngn hamba Allah yg ak knl sbg Kerre Ikram ni? (die xnk bgtau nme btol…riso ak bomoh die agknye…hahaha…kedekut!! Btol x Muhamad Ikram??)

Smuenye sbb “die”…huhu…

Lps blk lthn Palapes kat Morib ari sabtu tu, ati trase nk contact “die”, so ak kol la “die”… tp lps beberape minit prbualan kitorg, len lak jdinye…ati touching lebey beb! So, berjuraian la air mte ak yg sedia murah ni… Bengkak mate ak dibuatnya… Nak dipendekkan cite, abg angkat ak ni la jd mgse… Tp die x kesah, ak kn adik die… Kan abg Kerre?? Hehe…(membodek ni)

Jadinye ari ahad tu kitorg kuar la sme2…tp ak x puas ati tol…asyik kne bebel jek ngn die ni…adoiii…gerammm!!!

Tp tu la, mmg btol ckp org tue2, klu org yg ade tahi lalat kat area mulut ni mmg suke membebel… die ni lak bukan 1 tahi lalat jek, 2 tu…so ak andaikn kuasa bebelan die 2 kali gnde dari yg bse…huh! Terpaksa la ak menghentikn bebelan die dgn ayat ak plak…”Diyam!” HAHAHA…

Bg ak la, my bro ni x bpe sporting sgt, ade jek yg die x puas ati ngan ak ni…maybe sbb die anak sulung kot n ak pon anak sulung, so mmg x sependapat sket. Pape pon ak ske die jd abg angkat ak n hope die pon x kesah ade adik angkat yg slalu menyushkn die ni…eh x, kdg2 jek… Die sudi gk temankan ak wlaupun die ade hal sbnrnyer… Harapnye die x serik la kuar ngan ak ni coz die bkl jd mgse lg klu dtg angin x btol ak ni. N harapnye die kurgkn la bebelan die tu, ak ni bkn jenis yg leh trime bebelan, kne ckp leklok n steady jek. Mesti ak leh trime wlaupun x trime time tu gk…

Ni la abg Kerre ak tu…die xnk bg ak amik gmbr die…ni amik curi2. Hehehe… jgn mrh yek (^_^)



Pssttt: Thanx yek abg Kerre coz sudi temankan org wlaupun x dpt tgk cte 2012 yg org nk tgk sgt tu… Wahai 2012…smpai ari ni ak x dpt tgk…lps ni dh busy ngan annual camp Palapes dh…nmpk gayenye mmg ak tgk yg vcd jela ni…huhu, kesiannye ak ni…

Friday, November 13, 2009

Luahan Hati Shida ~ 2.22 a.m


Aku tak dapat nak tido…tido la jugak tp terjage dlm kul 1.30pg… Pastu terus xleh tido dh…

Yeke Shida??

Ak sambung la tengok cite Gamer yang dh 3 ari ak tengok tp tak pernah abis tu…mane tak nyer, bukak cite tu nak tengok tp beberapa minit pstu ak terus hanyut…hahaha…Akhirnya abis gk tgk cite tu, xdela best pon…ntah pape…

Ak tgk gak klu ade msg dr die tp smpai skang die x reply pon msg ak…dahla ak kol pon x angkat…Ish! Gerammmmm… (mimik muke geram ak)Ak tau die busy study utk exam tp sekejap pon xleh ke bg mse die utk ak??Ak try kol die skali agi tp still same, xde jwpn dri die…Kul 2.18pg, sure2 die dh tdo…ye ke?? Ntahla…

Msg abg angkat yg byk bg support kat ak pon ak bls skali jek…Ye ar, sbb die selalu salahkan ak klu ak ngadu pape kat die…Dushhh!!! (utk Kerre Ikram) Hahaha… Jangan marah yer…Ak pon ape agi, mengontek Zul la plak…hahaha…die jela selalu layan ak klu ak dh xtau nk cntc sape…Zul, ko x kesah kn jd pilihan terakhir tmpt ak ngadu??? Hehehe…Ko kesah pon ape ak peduli, spe suh ko jd kawan ak…

HAHAHA… (gelak besar dari Shida)

Huhu…cukup la dulu kot, kang membebel2 agi xtau ape mnde la plak yg ak cite…Mulut ni dhla xleh cover, same la gk ngn tangan ak ni…

Nite2!!!

Thursday, November 12, 2009

Ati Shida Rasa Sedey...

Gaduh ngan abah...malam semalam la...
Mmg ak membalas la ngn ape abah ckp kat ak...
Dhla kne mrh dpn adik2 ak...mne nk ltk muke beb! (marah agi ni)
pstu ari ni mama lak membebel..
pg2 bute lak tu...adoiii..
tension2!!!

Macam2 ak pk skang, rse nk cpt jek blk UKM smule...
mmg btol la kte org, duk dkt ngan family mmg pyh...
byk sgt dh cth anak beranak yg gduh ble duk skali...
tp klu duk jauh2, msti sentiase rindu...
bleh kte rase slalu nk blk jek...
tu la yg slalu ak rse...

So, kesimpulannya...
Better duk sendiri la ble dh abis study nnt...
xde spe nk kongkong pergerakan kte...
tp agak2 la ngan ape kte nk wat lak ble dh xde spe nak menyebok tu...

Skang ak dh xde mood...
ade keje kat opis ni tp xde mood sgt nk wat...
so ak cntc ex ak, Iz (still syg die smpai skang)...
tp die bz...:(
die ckp die kat library, tgh study utk exam...

Aleh2 ni jela penyelesaian, luah jek kat cni...
huhu...

Tuesday, November 3, 2009

Macam Tak Sangka Jek!


Hohoho...ari tu (30/10/2009) aku ngn ima ikut Thazul ngn En Shukri gi Pangkal Rezeki...

wat installation CCTV...
Saja la nak mengaco dorg...hahaha...
Kitorg wat keje tu dr kol 10mlm cmtu la smpaila kul 7 pg...perghhh!!! x tido....

Ni antara gmbr2 ak tgh wat keje...kuikuikui...srnk2...



Yang ni lak gmbr Ima ngan CCTV yang kitorg psg tu...

Sunday, October 25, 2009

Cancel!!!

Huhuhu... x jadi kuar ngn Bear ari ni. Die dh kne blk Kuantan...
bru je lps hantar die kat bus stop.
Tapi xpela, die ttp blanje ak...die leh tnye nk bpe???
Ak ckpla RM50, trus die bg...
punye hepi ak blk umah...
cte ar kat mama ngn adik ak yg lg sorg tu...
Die ckp x heran pon sbb Bear blanje die lg byk...
RM100++ kot... Adoiii, klu ak tau ak minx lebey agi...

Saturday, October 24, 2009

Merepek Baik Untuk Kesihatan...


Merepek baik untuk kesihatan??
betol ke ni shida??
memandai2 je wat teori sndiri...huhu...
Bukan ape, xtau nk cte psl ape...
Borink nyer rse ari ni...xtau nak wat ape...
Nak kuar, tp xtau nak ajak spe... nak gi mane pon xtau..
hahahaha...
Tapi adik aku, si Bear tu dh jnji nak blaje akak die ni sok...
Tengok wayang ngan makan2.
Huhu...mentang2 la die bru dpt duit MARA, belanje sakan la die...
Xpe, nk tumpang sekaki...
Asalkn x terperap kat umah ni...kuikuikui...

2 ari yg lps x gi keje (praktikal ek)...
sbb pe? sbb jadi alien kjp...kata org tu la (spe tu ek?)
Alergi yg dh lame x menyinggah kat badan aku ni...sbb makan tomyam je pon...
org kedai tu la punye psl...
die lupe nk tnye nk tomyam ape?
klu die tnye msti ak dh ckp nk tomyam ayam...ish2...
nk tgk x ape jd ngn bdn ak?
Merah2...diri sndiri pun dh takot nk tgk...
so upload yg ini jela, supaya org laen pon x rse takot nk tgk...
huhuhu...





Wednesday, September 2, 2009

More Than A Lover...



They love you but they are not your lover..
They care for you but they are not from your family..
They are ready to share your pain but they are not in your blood relation..
They are...FRIENDS!!!
True friend scolds like a Dad!
Care like a Mom!
Teases like a Sisters!
Irritates like a Brother!
And finally loves you more than a lover..

Thursday, August 27, 2009

Perlu Ke Aku Teruskan???

Apa yang nak diteruskan? Of course perasaan aku la...
Perlu ke aku teruskan rasa sayang aku pada dia?? or aku cuba lepaskan sedikit demi sedikit rasa sayang ni?? Perlu ke tak perlu??
Ala...apesal payah sangat ni??
Tension2x!!!