Friday, June 29, 2012

Penyeri mejaku...

Tengahari tadi ikut kak wan dan kak maznah pergi tengok pokok bunga kat dengan hospital sg buloh tu...

Gler cantik2 ar bunga2 kat situ... rambang mata wei... kiut semua ada lah kan... hasil yang berjaya aku tanam... comey tak?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, June 28, 2012

270612: WQT493 LC Mr. Abe hilang...

"Ha! Hilang? Camne boleh hilang plak?"

Tu la ayat aku masa jawab call mr.abe petang semalam... rasa pelik plak tanya soalan camtu. dah hilang tu memang la dia tak tahu camne boleh hilang kan? kalau dia tahu tu dah tak panggil hilang, curi dah ha... HUHU... pastu hilang pula time dia takde kat office. mr.abe ada meeting kat putrajaya dengan bos dia...

tapi tu la yang jadi... musykil juga camne boleh hilang motor dia tu. katanya parking kat sebelah guard house je kat area office dia tu... ada palang masuk kuar lagi... tapi camne tu boleh hilang? katanya lagi pak guard tidur then palang masuk kuar dibiarkan terbuka je... hurmmm... cctv? hampeh! tak membantu langsung! gamabr tak clear... kalau dah camtu memang takleh nak cakap apa dahla...

hilang tetap hilang... aku lah kena gi ambil dia kat office dia tu lepas kerja. nasib baik kak wan sudi temankan sebab aku memang failed gler jalan kl... dahla ngan jalan jam agi... memang sangat penat... dah ambil dia kena gi kedai motor plak untuk dapatkan salinan geran dan insuran motor tu untuk bagi kat balai polis... leceh jadinya... bukannya boleh dapat semula pun motor yang dah hilang tu... confirmed!

dugaan? yup! tapi kena sabar la kan... nak buat camne... ada harapan ke lagi nak jumpa motor dia tu? kesayangan mr.abe tu...


Wednesday, June 27, 2012

260612: Kesian Boboy... Kesian Ada...

HUHU... kesian betul kat boboy, semalam birthday dia yang ke-9 tahun... tapi kami tak dapat nak celebrate sebab adik aku yang kedua last tu, si ada masuk hospital la pula... lelah teruk... hurmmm...



time aku sampai ni ada tengah tidur lagi...



semalam after kerja terus ke hospital sungai buloh untuk tengok ada... tapi sebelum tu berkejar beli nasi lemak dulu untuk dia... mama telefon dah pesan yang ada nak makan itu... lapar betul dia ha, terus makan nasi lemak tu... bila makanan hospital sampai, HEHEHE... cuba teka siapa yang habiskan?

me!!!

plan nak gi ambil boboy kat sekolah la, belikan apa yang patut ke kan sempena birthday dia... tapi dah jadi camtu, tak jadi la... abah yang ambilkan...

7.30 after habis waktu melawat, aku pun balik la... mama dah pesan suruh masak je apa yang ada sebab mama tak sempat nak masak langsung... dari pagi kot mama kuar gi hospital... kesian to my mama... apa yang ada dalam peti ais kat rumah tu, masak jela apa-apa pun... asalkan ada lauknya... sayurnya... and of course nasinya... HEHEHE...

boboy, ada dah sihat nanti baru kita celebrate ye...

Tuesday, June 26, 2012

Farewell KC...

HUHU... sorang lagi bakal meninggalkan department aku nanti... jumaat ni adalah hari terakhir dia... so lunch tadi kami celebrate dengan makan domino's pizza beramai-ramai...

sorang lagi ahli tak dapat dikesan...
makan sampai boncet!



dah licin semuanya...
sesi bersembang-sembang pula...

250612: Hepi Besday Emy...


ohhooo... selamat ulangtahun kelahiran yang ke-24 buat kawanku, Emy Aerliana... semalam kami sama-sama pergi makan steamboat bbq kat Kuang... cadangan datangnya daripada ayus, si pengantin baru... HIHI... so, yang dapat menghadirkan diri adalah aku dan mr.abe, ayus dan suaminya awie, rozek, zaza, dan besday girl yang diraikan, emy aka maran...

gambar? lupa nak snap sebab perut lapar gler then layan jek menyumbat makanan dalam mulut... HIHIHI... of course, sembang-sembang sampai kedai dah nak tutup... daripada kiri kanan penuh orang, sampailah tinggal meja kami je lagi yang belum dikosongkan...

HEHEHE... korang-korang yang nak makan steamboat bbq, sila-sila datang ke kuang... promote ni... ^_^

Tuesday, June 19, 2012

Borang dah setel... ^_^


Alhamdulillah... baru balik dari PAID kat shah alam tu... urusan mendapatkan tandatangan PPN dah setel malam tadi, so pagi tadi terus ke shah alam untuk dapatkan kebenaran nikah... nasib baik ada abg jep yang sudi temankan aku and mama untuk ke sana... kalau nak harapkan aku seorang, ish3 xtau sesat ke mana la... HIHIHI...

memang betul kata orang, kalau kita nak buat benda baik, insyaallah akan dipermudahkan urusan kita... mula-mula aku tak yakin dapat setelkan pasal borang nikah ni dalam masa yang singkat, tapi nampaknya sebaliknya dah jadi... yakin! bukan yakin saja ye korang, kena usaha la... if hati duk rasa yakin3 tapi tindakannya tak ada, memang tak jalan juga...

nampak gaya prosedur sebenar tak macam yang JAIS duk bagitau kat portal dia jek... HUHU... tak update apa dorang ni... penat je aku duk naik tingkat satu semata-mata nak hantar borang, rupanya kat ground floor je pun kena hantar dan dapatkan kebenaran nikah tu... nasib baik masa dia check dokumen, semuanya ada dan tak ada masalah... ada juga pasangan yang datang, tapi tak dapat nak proses sebab ada dokumen yang tak cukup... so terpaksalah balik...

so korang yang nak uruskan bab borang nikah nanti, pastikan borang korang lengkap tau... time dapatkan sign PPN tu tanyalah semua yang korang tak tahu pasal borang tu, at least dah sampai ke PAID nanti, takde masalah la... aku pun tadi timbul gak masalah sikit, ada tang alamat kosong... HUHUHU... mr.abe la ni tak isi... sebab tu borang dia... nak kena sekeh ni... KIKIKI...

setel je pasal borang, abg jep bawa aku dan mama pergi makan nasi ayam... sedap3... kekenyangan sangat sampai aku tertido dalam kereta time otw balik ke office tadi... oh nikmat betul dapat lelapkan mata even sekejap yang amat aku rasa...





Pssttt: OK la korang, penat ni baru sampai ke office semula... banyak urusan lain nak diuruskan di office ni dulu... urusan persendirian akan disambung selepas waktu pejabat... sekian...

Friday, June 15, 2012

Lelepak old town bersama mr.abe...

Hehehe... Mr.abe bermurah ati nak belanja makan katanya... Baiklah, kita makan yang biasa_biasa je...

Mee karinya sedap tapi tak dapat menikmatinya sebab menahan sakit gigi...

Oh ngantuk!

Published with Blogger-droid v2.0.5

Thursday, June 14, 2012

Sebulan je lagi...


HUHUHU...
sebulan je lagi...
hopefully semuanya berjalan seperti yang dirancang...
Aminnn...

Monday, June 4, 2012

020612: OYL Bowling Tournament 2012


masuk longkang!!! HEHEHE...

lama tak main bowling, then tiba-tiba masuk tournament... wah2, bajet hebat la tu... KIKIKI... takdelah, just main bowling suka-suka je... ada nasib nak menang, adela...

masuk 2 kategori, kumpulan wanita dan kumpulan campuran... untuk kumpulan wanita, buat group sesama officemate, IT Girl... HAHA! kitorang dapat tempat ke-12 dari 17 kumpulan... at least bukan yang last... ngeee...







untuk campuran pula, aku join abg jep dengan budak department dia untuk bentuk kumpulan kitorang... alhamdulillah... kitorang dapat tempat ke-5... dari 48 kumpulan... HIHI, dapatlah sedikit penghargaan berupa wang ringgit...





thanks to mr.abe sebab sudi temankan aku walaupun dia perlu menghadiri kenduri sedara dia... sangat terharu... so belanja dia tengok wayang, MIB... sementara tunggu next game pukul 3 petang... game pertama (kumpulan wanita) pukul 9 sampai 11 pagi, then next game (campuran) pukul 3 sampai 5 petang... tapi sebab game sebelum tu start agak lewat, kami pun start lewat la jadinya... so, tak sempat tunggu bahagian penyampaian hadiah, habis je game, terus angkat kaki... cabut!!!

HUHU... keseluruhan individu, markah diambil dari game kumpulan wanita dan kumpulan lelaki... so untuk individu wanita, aku dapat tempat ke-13... dari 51 orang... HUHU... sangat tak berpuas hati dengan prestasi  aku time game untuk kumpulan wanita ni... buruk yang amat! if buat lagi baik, rasanya boleh dapat lagi baik...

kejar masa? aah, balik je rumah terus bersiap sebab nak ke kajang, menghadiri kenduri sedara mr.abe with my family... memang kitorang samapai dah habis majlis, tapi makanan untuk kami still ada... lagipun memang kami kena berkumpul untuk berbincang beberapa perkara... hurmmm...





Pssttt: sangat kepenatan satu hari tu... dari pagi sampai ke malam... memang tidur lena la ha...



030612: Main layang-layang ke makan kuaci?


Semalam... bawa mama dan adik-adik aku bermain layang-layang... pagi-pagi lagi dah pesan kat dorang nak gerak awal, dalam pukul 4 petang gitu sebab kalau lambat-lambat nanti tak dapat parking dalam, kena parking tepi jalan kat luar tu... tapi disebabkan panas yang amat, terpksa juga keluar agak lewat, dah dekat pukul 5 petang kot... tu pun still panas sangat, peluh bercecer-cecer aku rasa...

sampai je kat taman layang-layang kepong tu, terus gi beli layang-layang untuk boboy, ada and alya... yang murah-murah je... dah sudah tu, cari port untuk berteduh sebab cuaca still panas time tu... kami pilih kat tepi pagar yang dekat dengan jalan raya... agak teduh la kat situ sementara tunggu cuaca redup...

oleh sebab kaki aku sakit, so tak terasa nak bermain layang-layang dengan dorang, just menghabiskan masa dengan makan bekal yang kitorang bawa dari rumah... aiskrim, roti, buah tembikai, kuaci... macam2 la ha... HIHIHI... aku kan suka makan... makan kuaci sampai ralit!






 eh, ada orang sesat? HIHIHI... kesian mr.abe, mengantuk pun sudi juga ikut kitorang... garang tu of course la kan, tapi hati baik... weee...



sebab kaki sakit, snap gambar dorang dari jauh je...







Pssttt: dorang dah cakap nak datang lagi nanti... adoi!

Friday, June 1, 2012

310512: Bonus Buffet Dinner...


Semalam after kerja, aku dan officemate yang lain menuju ke sunway giza... tujuan? buffet dinner sesama kami di Tao Cuisine sempena bonus bulan lepas... nama je sempena bonus, tapi duit yang aku keluarkan bukan dari duit bonus, tapi duit gaji bulan ni ha... hadoiii, nak buat camne, ada menda lain yang perlu dibuat dengan duit bonus tu... simpan!!! KIKIKI...

ni first time aku ke sini ye korang semua... sumbat ajela mana yang aku boleh sumbat dalam mulut dan diterima tekak ni... sangat tragis bunyinya tu...



sesi makan-makan bermula... tak tahu berapa kali pusingan makan dah kitorang ni... tak silap, dari pukul 6 lebih kami dah mulakan sesi makan-makan ni... sumbat... sumbat... HEHEHE...



campur dengan manager, kami ada 4 orang jek!






|
|
|


gambate "IT Girl"
(kitorang nak lawan bowling sok ni...)

|
|
|

now gambar dorang pula...


satu cukup la... HEHEHE...

|
|
|
\/
sebenarnya, kami-kami ada 13 orang semuanya...
(sila baca dalam mode ayat dragon ball ye korang...)




|
|
|

gambar-gambar lelainnya...











|
|
|

gambar-gambar yang lain korang boleh tengok di fb... 



dah puas makan, masa bersembang la apa lagi... pukul 10 malam baru kami keluar dari tao ni... HIHIHI... total harga makan? HUHU... janganlah tahu...



tata tao... 








Pssttt: datang lagi? tengoklah...