Friday, April 6, 2012

Keluarkan peluh di kala petang...


Adoiii... sakit2 dah badan aku ni... kaki sakit, tangan sakit, pinggang sakit... semua nak sakit! Badminton punya pasal... HUHU... dah lama tak main badminton la katakan... Tapi berbaloi2, dapat kuarkan peluh dengan cepat berbanding joging...

Semalam after kerja, aku dengan epan ke Tropicana Badminton Academy kat TSB Sungai Buloh. First time pergi sana, join abg jep dan wife serta bebudak department abg jep main badminton... HEHEHE... rupa-rupanya ramai je staff company yang berlatih badminton kat situ. Maklumlah, pertandingan badminton anjuran kelab sukan company dah dekat, join ler tu... Aku? Tak terasa nak join pun, x pandai... HIHIHI...

My officemate pun ada semalam... maybe dorang pun tengah praktis kot... xpe2, bagi sokongan untuk dorang... my boss pun ada... wink!

Tak lama pun rasanya main walaupun ada tempoh 2 jam untuk main. Cukup untuk mengeluarkan peluh pun dah cukup bagus dah bagi aku... HEHE... mula2 main berdua je dengan wife abg jep. Alamak, aku lupa nak tanya siapa nama wife abg jep tu, asyik duk panggil akak akak je... Sengal la aku ni kan? Wife abg angkat sendiri pun xtau. Nanti aku tanya. HUHU...

Dah berpeluh2, jantung pun dah berdegup laju gler aku rasa, main beregu plak... aku dapat geng ngan sape ntah, xtau nama... HAHAHA... pastu tukar2 partner la... lama dah penat la... terus stop main and tengok je dorang2 bermain sambil gelak tengok aksi dorang yang pelbagai... seyes dorang tu suka buat lawak... bila nak matang ntah!

Rasanya kul 7.40 camtu kot aku dengan epan dah minta diri untuk balik... penat wei...





Pssttt: nanti hari sabtu nak pergi menyebok lagi kot... HAHA

2 comments:

aimie amalina said...

fuyoooo
mensihatkan diri akak shida kite eh
hehehehehe

gudddd :))

shIdA said...

hikhik... saje2, aleh2 sakit badan sendiri...