Sunday, June 26, 2011

Makan2 di Muara Ikan Bakar...





Tunaikan janji aku untuk bawa mama makan2...tempat yang aku pilih ialah muara ika bakar dekat pelabuhan klang utara... Tertarik nak ke sana dari pembacaan dekat blogger2 yang pernah ke sana dah... So terasa la nak cubanya...

Tak pernah ke sana tapi dengan bantuan dari mr. google dan ms. gps, akhirnya kitorang sampai juga kat sana... Jalan yang agak sibuk dengan lori2 kontena agak melambatkan pemanduan... Adalah dalam sejam drive... Hahaha...

Oleh sebab kitorang gerak dalam pukul 6 petang, so sempatlah na tengok matahari terbenam... Cantik sangat... Dapatla ambil beberapa keping gambar...

Masuk je ke halaman restoren, nampak macam pasar pun ada sebab ramai orang duk memilih2 ikan, ketam, udang, sotong yang dorang nak sendiri... Hehe... So kita yang decide nak makan yang harga macam mana... Lagi banyak lauk yang kita pilih, lagi mahal lah...

Mungkin sebab restoren ni selalu dikunjungi orang time kemuncak after maghrib, dorang dah sediakan surau kat situ... So tak perlu risau... Nasib sampai2 kitorang terus tempah meja untuk makan pukul 8 malam gitu... Tu pun ada kekeliruan sebab dorang keliru sebab ada nama yang sama tempah meja... Bezanya cuma waktu saja... Maybe lepas ni dorang kena tulis nama penuh kot...

Komen pasal makanan, boleh datang lagi lain kali... Komen pasal servis, agak lambat maybe sebab pelanggan yang ramai gler (mungkin boleh tempah makanan terus kot sebelum datang, tapi tak dapat nak pilih sendiri la)... Maybe tak ada masalah kalau datang dengan member2 tapi kalau dengan family pastu ada adik2 yang kecil lagi memang agak tension menunggu...

Lauk yang aku pilih ialah seekor ikan siakap (masak tiga rasa), 3 ekor ikan kembung (bakar), udang (tomyam dan goreng tepung, sotong (goreng tepung)... Lain2 makanan ialah 4 pinggan nasi putih, nasi goreng cina untuk boboy dan ada, sayur kailan ikan masin, small plate buah-buahan, kerang rebus, rojak buah... Air pula 2 fresh orange untuk boboy dan ada, 4 air kelapa untuk aku, mama, ayu, bear... Total harga RM223.60...











Pssttt: stop dah belanja2...kena kumpul duit untuk duit raya... Oh payahnya jadi anak sulung... Lagi payah jadi cucu sulung... Huhu!

Published with Blogger-droid v1.7.2

4 comments:

aimie amalina said...

cucu sulong payoh?kiki...paham2...hehehe

shIdA said...

ape yg ime phm tu ek?

aimie amalina said...

kikiki..op kos la isu bina masjid!hehhe >.<

shIdA said...

ngeee... no komen... carikan calon utk ida dlu k...