Sunday, September 5, 2010

Luahanku Pada Hati...



lepas berbuka tadi aku hantar mesej kat my bf...
mesej minta maaf atas khilafku...
tapi still xde respons dari dia...
marah sangat kot kat aku ni...
(sedih)

sekarang ni dah pukul 11 malam...
hati aku rasa touching pasal sesuatu...
tapi lebih touching bila hati ni masih belum kuat...
lemahnya hati ni...

camne nak join tentera gini yek?
haha!





orang kata:


bila kita ditimpa sesuatu ujian, maknanya kita mampu menempuhi ujian tu...
sebab Allah tahu segalaNya...

kita takkan ditimpa ujian tu kalau tak mampu mengharunginya...
sebab Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani...



setiap musibah yang timbul ada penawarnya... bergantung kepada kita untuk berusaha mencari penawar tersebut... dan mungkin penawar tersebut memerlukan masa untuk dijumpai... di situlah terletaknya kesabaran yang tinggi dalam diri setiap manusia...





hati...
sangat penting...
tanpa hati tiadalah belas...
tapi kadang2 hati bisa memusnahkan...
ikutkan hati badan binasa...



hati...
tersimpannya perasaan...
perasaan cinta mahupun benci...
semuanya lahir tanpa kita sedari...
menjadi penyeri duniawi semata...



hati...
aku luahkan pada hati...
kerana hati yang bisa berhubung...
dengan jiwa yang dicetuskan dari perasaan...
akan ku selit dihujung kotak hati...





Pssttt: tabahlah wahai hati...

1 comment:

MuHaMMad JaiMeH =jayjay= said...

salam....
hye...
don't forget to follow me at muhammadjay.blogspot.com k