Sunday, January 23, 2011

Kawan Kecilku, Aimie Amalina...


hari jumaat yang lepas, kawan masa kecil aku datang ke rumah... dari jauh dia datang ha... utm... huhu, thanks ye mie...

nama kawan aku ni, aimie amalina... cute orangnya... kenal dia masa bersekolah di kem lok kawi dulu2... wahhh, lama sungguh rasanya tak jumpa... actually kitorang ada jumpa la gak sebelum ni sebab satu matrik... suka sangat... then habis matrik rasanya sekali je jumpa semula...

so nak cerita ni...



jumaat, 21/01/2011

aku gi jemput ime di ktm sungai buloh... agak kelam kabut time tu sebab baru balik dari selayang... after hantar my parent, terus ke ktm... sorry ime... then, aku bawa ime gi lunch kat sungai buloh... sebelum balik ke rumah, kitorang ke kepong sekejap sebab aku ada hal nak dibuat kat kwsp... hahaha... dah settle baru lah kitorang balik ke rumah... rehat2...

malamnya pula, aku ajak ime lepak minum dekat kedai berhampiran rumah aku tu... rasa segan nak lepak berdua jek, so aku tepon la isyad... hahaha... kecoh jek isyad tu... memang pantang jumpa aku... fight2!

dah balik dari lepak, akungan ime tengok drama korea, dr. champ... huhu... aku pun tak sedar bila masa aku tertidur sebab terasa penat yang teramat sangat dengan tak cukup tidurnya malam sebelum tu... sebabnya duk layan drama korea tu sorang2 sampai kul 4 pagi... kul 5 pagi pula, mama kejutkan untuk bawa my adik, ada ke hospital sebab lelah yang teruk... sejam jek tidur... sebab tu malamnya nak jadi kelawar tak dapat dah... huhu...



sabtu, 22/01/2011

pagi2 lagi aku dengan mama, epan, bear, ada and boboy gi joging... tapi kali ni tambah seorang ahli, ime... nasib kawanku ni ok jek... ikutkan hati tak nak la menyusahkan ime mengikut kitorang gi joging tapi nak buat camne... dah jadi rutin setiap kali weekend, beriadah dengan my family... jogin kejap... pastu main badminton...

dalam pukul 11 pagi camtu, aku dengan ime dah bersiap... plan? tengok movie kat ou... hehehe... movie khurafat tu ha... dah memang plan ngan ime nak tengok cerita tu... wayang kul 12.45 tengahari... kitorang dapat seat couple... hahaha... jeles couple2 lain... ngeh3...

lepas tengok movie, jalan2 kejap kat ou tu... pastu gerak gi ikea... untuk lunch... ime yang belanja... memang tamak sungguh kitorang... nyum2! kebetulan terserempak dengan tiga dara pingitan yang tengah menolak troli makanan untuk dibayar... liza, ecah and fila... so, lepak la makan sekali dengan dorang... hehe...

malamnya pula, lepak lagi... tapi kali ni dengan en. fairuz... kira macam colleague masa latihan industri yang lepas... agak kelakar sebab aku still panggil "encik" kat dia... tapi kalau aku tanya ima pun yang sama2 latihan industri dengan aku dulu, mesti dia pun sama jek dengan aku... kan ima?


after joging...



before tengok wayang...



after tengok wayang...



jom bayar...



ime belanja...



ime dengan muka kekenyangannya...



haaa... habiskan ime... sikit je lagi... chaiyok!




ahad, 23/01/2011

hari kedua ime join family aku beriadah di pagi hari... hehe... macam hari sebelumnya gakm after riadah semua melantak roti canai, roti sardin, nasi berlauk... hahaha...kenyang... erkkk!!! hahaha...

oleh sebab ime nak gerak balik ke johor dah, so bagi ime rehat2 je... sempat juga ime lelap2 yek? ok la tu... dalam kul 11.30 camtu, aku hantar ime ke ktm sungai buloh semula... sebab bas ime pukul 1.30 petang... kat bukit jalil... sorry again ime, ida tak tahu jalan ke sana... plan memang nak hantar ime ke sana terus tapi dah tanya adik aku yang kaki berjalan tu pun katanya tak sure... boleh saja nak cari jalan tu tapi risau tak sempat sampai... apa2 pun, nasib baik ime sempat sampai ke sana and berjaya naik bas tepat pada masanya... hoyeahhh2...





Pssttt: ime, ida minta maaf sangat sebab tak dapat plan something yang lebih better untuk ime... next time insyaallah...



4 comments:

Sansan Onwan said...

hmm..nak tnya....yg meat ball tu.sedap la.makan kat mana.apa tajuk dia?teringin nak mkn...~

shIdA said...

huhu... meatball tu ade kat ikea... dtgla dmnsara ni klu nk mam...

aimie amalina said...

haiyosiap wat diary tuu..heheh...xpe aih..sume program tu melebihi sgt2..tanx sgt2 ida n famili ^__^

shIdA said...

hehehe... nnt arip dtg cni ime turun x? org tu nk rse meatball ni gk...