Monday, August 15, 2011

Selamat Ulang Tahun Yang Pertama...


selamat ulangtahun yang pertama shida... hehehe...

16/08/2010 yang lalu, yakni tahun lepas la kan? huhu... tu tarikh aku start kerja dekat company aku yang sekarang ni... alhamdulillah, berjaya capai target setahun berkerja...

ingat lagi masa mula2 bekerja dulu... blur... satu mende pun aku tak tahu pasal skop kerja aku tu... boss ajar...senior ajar... then lama2 aku dah biasa dengan kerja tu... dari aku tak kenal staff department sebelah, sampai aku dah kenal and dapat berkawan dengan baik dah sekarang... dari ada yang tak suka aku, kata aku sombong and macam2 lagi...sampailah dorang dah boleh senyum bila berselisih dengan aku... alhamdulillah...

cepat kan masa berlalu? sekejap je aku rasa, buatkan aku jadi takut... masa mula2 berkerja, umur 22 tahun... sekarang dah 23 tahun... kalau rutin aku berterusan macam ni tanpa perubahan, maybe aku tak sedar dah umur aku time tu dah berapa... hakhak!

apa pencapaian yang aku dah dapat sepanjang setahun bekerja ni ek? of course ilmu pengetahuan dan pengalaman yang utama... semakin maju setapak ke hadapan dengan ilmu yang aku tengah kaut kini... perlu dipertingkatkan lagi, dan harapanku mula menampakkan hasil... aku dah dapat satu lagi task tambahan dalam skop kerja aku... takpe, mungkin tak adil buat masa ni...tapi demi pengetahuan tu, aku sanggup pikul tanggungjawab yang diberi... nasiblah ada mr.google, tutor yang berjaya!

pencapaian yang lainnya macam korang2 yang bekerja juga lah...alhamdulillah dapat beli keperluan yang penting... cuma kehendak tu perlu dikawal sikit, belum mampu untuk enjoy sepenuhnya...alam pekerjaan betul2 menguji kesabaran dan pengawalan hawa nafsu (materialistik)...contohnya bila nak beli satu barang tu, tiba2 tak jadi...





"ada lagi mende yang lebih penting dari ni..."





Pssttt: my turn to continue sharing about a motivated novel, FISH this morning... wish me luck! (batuk teruk)

2 comments:

aimie amalina said...

huhuhuhuhu
selamat ulang taun gak shidooot!

shIdA said...

tengkiu darl...