Sunday, August 15, 2010

Kenapa Aku Rasa Camni?





rasa cuak, gelisah, tak senang duduk... macam2 aku rasa...
kenapa ek?

oh ye, esok aku dah start kerja tau kawan2... rasa cuak nak datang kerja sok ni... mampu ke aku nanti ek buat kerja2 tu... apa pun tetap kena cuba kan?

i will try...
fightin'.....................oh!





pagi tadi masa bangun dari tidur untuk sahur, aku cuba mengingat semula apa yang aku mimpi masa tidur... macam2 datang dalam kepala ni tapi kabur2, tak jelas... rasa macam betul ke aku ada mimpi macam tu? tak ingat...banyak sangat benda yang datang dalam mimpi aku tu... so tak dapat ingat dengan jelas...

tapi rasanya aku ada mimpi berjumpa dengan my ex-bf... dalam mimpi tu aku ucap tahniah kat dia sebab dah kahwin... aku tak menangis pun masa tu tapi aku tengok dia menitikkan air mata... ada lagi la yang kami bualkan tapi aku tak ingat...tak tahu kenapa aku tak ingat... so aku rasa musykil dan agak risau sekarang... kenapa aku tak menangis ek masa tu? padahal aku pasti aku memang tak bersedia pun kalau terserempak dengan dia kat mana2... then kenapa dia menangis? setahu aku dia lah lelaki yang paling ego pernah aku jumpa...

kenapa mesti risau padahal tu cuma mimpi? tapi orang kata mimpi tu macam petunjuk or peringatan or something yang ada makna... sebab tu ada tafsiran mimpi... dan selalu juga orang kata apa yang berlaku dalam mimpi membawa maksud bertentangan dengan apa yang akan berlaku dalam alam nyata ni...

so, aku ke yang akan menangis dan dia akan tetap dengan ego dia sambil tersenyum mendengar kata2 aku tu? jadinya juga aku takkan berjumpa dengan dia la kan? betul tak?





aku macam cuba lari dari hakikat kan?
maybe sebab tu rasa fobia ditinggalkan tak pernah hilang dari diri aku...


tapi

kenapa xde orang nak faham kerisauan tu?
maybe sebab tak pernah rasa begitu...
siapa yang pernah mengalaminya pasti faham...


dan

kenapa lelaki selalu berfikiran mudah untuk semua perkara?
maybe sebab tu lelaki lambat matang kot...


dan

bila lelaki dah cukup matang untuk memahami perempuan,
masa tu dah cukup terlambat bagi seorang perempuan...





hahaha... mesti korang yang baca tak faham kan?














Pssttt: jauhkannya dari diri aku...

2 comments:

Mie said...

mimpi psl si anu bin polan itu?
bosan habes. dan buang masa.
and tak semua mimpi tuh petunjuk.
kadang-kadang mainan tidur. lebih-lebih lagi kalau pasal manusia sebgitu. mainan setan aje tuh!

-aku yg aman-

shIdA said...

hukhuk... mcm bengang jek bunyi tu yek? bukan apa, just luahkan je yang bermain kat kepala ni... xde kerja kot nak fikir kat dia tu... buang masa je... jangan la emo ye?