Tuesday, August 31, 2010

Merdeka Aku Merdeka Apa?



"satu Malaysia menjana transformasi..."

merdeka! merdeka! merdeka!



tu tema hari merdeka negara kita pada tahun ni... dah 53 tahun negara kita merdeka yek? tapi umur aku baru 22 tahun bagi tahun ni... hehe...

selamat hari merdeka kepada korang2 semua... fikir sendiri a apa maksud tema merdeka tahun ni... tak terasa nak elaborate pasal tu... hahaha...



banyak2 sambutan merdeka yang aku lalui sepanjang 22 tahun aku hidup ni kan, tak tahu mana satu yang aku masih ingat... hehe... bajet umur setahun dah sambut merdeka day je kan? hihi...

sambutan merdeka masa aku kat matrik yang paling aku ingat sekali... kira time aku dah boleh berfikir dengan waras dan agak mengerti pasal merdeka2 ni la kan... time ni umur aku 18 tahun... huhu... mudanya rasa...

aku join persembahan silat time ni sementara tunggu detik 12 malam 31 ogos tu... saat2 tengah bertempur dengan my partner aka budak sukma silat... gila je rasa aku dapat tahan buat latihan dengan dia... masa tu kitorang buat persembahan tempur silat gayung fatani... biasalah kalau berlatih dengan 'orang silat' betul ni... masuk je gelanggang memang lain dari diri sebenar... nasib aku belum sampai tahap macam tu...

tak boleh lupa sangat time ni kitorang bertempur lain dari apa yang kitorang berlatih... uishhh, lebam2 la kitorang time ni... sakit gler rasanya... seminggu lebih baru lebam tangan aku surut kot... hihi... lawak betul... lengan dah macam kena calour dengan warna hitam, biru, hijau, merah... semua warna ada...



ok, habis bab persembahan... sambung merdeka2...



ada bunga api after detik 12 malam.... weee... macam agak batak juga la tengok bunga api dum dam dum dam kat langit time ni... excited... pastu mula la fon berbunyi2 member duk wish merdeka day...

pastu lepak2 kat trek balapan stadium matrik aku tu dengan member2... tapi macam tak ingat ada mengabadikan gambar ke tak time tu... tapi pada aku memang xdela... hehe...



ntahla, aku membebel pasal apa ni? aishhh... tu la kalau baru bangun tidur. malam2 camni... hihi... dah2... cukup la tu shida... nanti2 ada masa aku update lain la... huhu...





Pssttt: alhamdulillah masih boleh tidur dengan lena di tanah air tercintaku ini Malaysia...

2 comments:

Aliffiena said...

xtau nape tp suke sgt tggu n tgk bunge api.hehe

slm singgah:)

shIdA said...

btol3...
mmg ske ngn bunge api... maybe sbb nmpk cntik ble langit yg glp tbe2 berwrne wrni... cntek sgt...