Wednesday, September 28, 2011

Yearly assessment aku untuk 2011...


hohoho... petang tadi turn aku kena yearly assessment dengan my boss... komen? hahaha... macam2... tapi aku cuba ambil itu semua sebagai pembakar semangat untuk lebih maju next year...

apa yang dikomen oleh boss aku tu, banyak kot... tapi key point untuk problem aku ni, lack of initiative... boss aku kata la... hahaha... rasa nak protes je bila dikomen macam ni, tapi xpela... aku nak pengalaman... takkan sebab komen, aku nak rosakkan hubungan boss dengan anak buah yek? xpe2 boss... maybe dia x nampak apa yang aku buat kan... apa yang dia nampak, ialah problem yang user sampaikan kat dia dulu instead of me terus... bila user direct serang my boss tu la yang buat kepala aku ni hangin jek!

whatever la yang boss aku fikir... aku rasa sepanjang setahun lebih aku kerja ni, dah banyak aku cari inisiatif sendiri untuk majukan diri aku dengan semua yang berkaitan kerja aku ni... at least, semuanya aku belajar sendiri, bukan dari proper training... aku bertanya dari senior2 lama... aku tanya mr. google... aku test itu... aku test ini... masih tak puas hati? lantak...

ni aku nak bengang juga dengan user2 yang suka bagi aku masalah... at the end, semuanya aku yang kena tanggung... tapi rasanya tahap kesabaran aku masih ada walau kadang2 melenting gak... and untuk kesabaran aku ni, my boss perasan yang aku ni amat patient dengan kerenah user... hoho, that's me... actually bukan patient, cuma tak nak tunjuk sikap di sebalik sabar tu...

lagipun bukannya tak ada user2 yang baik... yang menghargai hasil kerja aku... cara layanan aku dengan dorang... dorang berterima kasih tu dah kira happy gler hati aku... itu untuk user2 yang memahami kerja orang yang berada agak belakang tabir ni... aku pun faham, dorang nak hasil yang perfect supaya kerja dorang tak ada problem... well, benda tu semua boleh je buat asalkan user ada sifat trust yang kitorang di IT department ni akan cuba sebaik mungkin untuk selesaikan problem2 tu... so please, give us some times... and everything will be just fine...

sekali aku rasa tak selesa bekerja dengan seseorang, memang nasib kau lah kalau aku tak layan or lambat selesaikan problem kau tu... hahaha!!! gelak kuat2...

huhu... faham2 ajela... sejam aku berada dalam bilik my boss, macam2 yang perlu aku dengar... perlu aku komen... and of course, macam pesan dari senior lama la kan... kalau boss suh komen, jangan komen yang negatif sebab nanti dia akan patahkan semula hujah kita dengan hujah2 dia plak... cara terbaik ialah komen yang baik2 je... biar dia puas hati... x rugi apa pun...





Pssttt: mood tengah tak stabil, so harapnya xde user yang cari pasal dengan aku sok!

2 comments:

aimie amalina said...

waaaaa
begitu pnjg lebo huraian ye
heee
chayok2 idaaa!

shIdA said...

tau xpe mie... actually byk agi nk bebel tp da malas nak taip... hahaha...