Wednesday, May 19, 2010

Koc Wanita...



untuk apa balik semula ke ukm ni? 
kata dah habis exam dengan tesis?

ngeh2... untuk menghadiri latihan palapes yang berbaki 3 hari kalau tak silap aku... 
perlu ek? perlu la kot... elaun2... aku dah sesak duit ni... sebagai preparation untuk pentauliahan kat usm gak... 

burn la muka aku nanti... 

macam zaza, my friend pernah cakap: "muka shida la yang paling hitam antara budak palapes kat ftsm kalau setiap kali habis pape latihan" haha! lebih kurang camtu la yang member aku cakap... 

so apa la tindakan? aik! macam aku pernah dengar jek ayat ni... sape ek yang selalu guna? weee... agak2 la kan, kalau aku guna sunblock, hitam gak ke muka aku? hitam... kurang sikit kot... tapi pernah guna sebelum ni muka rasa pedih doh... aishhh...


opsss... aku nak cite pasal aku balik tadi ha... naik tren... 

masa balik rumah aritu, aku nek koc wanita tu... balik tadi pun sama... sape yang ada terbaca komen2 antara aku dengan my friend si maran tu kat fb, paham la... aku membebel pasal golongan2 yang nampak pandai tapi sebenarnya bodoh! terang2 dah ditampal merata2 kat koc yang kononnya dikhaskan untuk wanita ni, hanya untuk wanita... sepanjang masa... kononnya la... 

tapi tu la... bodoh! ada gak yang aku nampak cam bukan perempuan yang naik koc tengah tren tu... aishhh, bengang tol aku... dahla sesak2... terang2 dorang dah khaskan koc untuk kaum yang lemah, wanita sahaja... mestilah ada sebab... xnak bersesak2 dengan lelaki bila time puncak... yakni time orang balik kerja... kalau bersesak pun antara perempuan, xpe la... ni tak... siap ada tulisan rumi, english, cina, tamil dengan arab agi note pemberitahuan koc wanita tu... still gak bodoh! xkan la bahasa ibunda sendiri pon x reti kot... huh! nasib hari aku balik rumah tu hari jumaat... so aku diam jela... malas nak kurangkan pahala aku... biar golongan yang aku maksudkan tu berdosa time tu... 

hahaha... jahat x? lantak!

tapi tadi masa balik ke ukm ni... aku try agi naik koc wanita tu... sebab rasa tercabar dengan announcement yang ktmb wat masa menunggu hampir setengah jam tadi... "perhatian, koc tengah adalah koc untuk wanita sahaja, sepanjang masa..." aku rasa macam tu kot bunyinya... x ingat... hehe... dah sampai tu, aku nak naik la... depan aku ada la sorang mamat tu tengah tunggu nak naik gak... wekkk!!! padan muka dia... pakcik comel kat ktm sungai buloh suruh dia naik koc lain... ngeh2... mesti dia malu time tu... biarkan... 

masuk je aku tengok ada seorang pekerja ktmb yang ada dalam tu... lelaki la... dalam hati aku memuji2 ha... "ooo...dah ada orang yang jaga koc ni... tak bagi lelaki masuk..." huh! sekejap je pujian aku tu... sampai je ktm kepong sentral, orang tu turun... pastu kat stesen yang seterusnya xde pun pengganti dia... maknanya musnah la hasrat aku nak tengok penggunaan koc tu yang sepenuhnya iaitu untuk wanita sahaja... naik dah golongan2 yang aku maksudkan kat atas tu... x reti membaca dan mendengar... kesian... 

huhu... aku wat dajal sikit time tu kat salah sorang dari golongan tu... hehe... boring kot sejam suku duk dalam tren untuk sampai ke destinasi aku ha... dia duduk bertentangan dengan aku la masa tu... sape suruh... aku usyar dia dari rambut sampai kaki... ambik kau! tak senang duduk beb... mata dia dah melilau2 tengok kat tingkap2 tren yang bertampal notis tu... pastu tengok2 penumpang kat dalam koc tu yang lain... memang muka serius la aku pandang dia... seronok gler time tu dapat kenakan dia... tu nasib aku x bersuara, kalau tak malu saja la dia... tapi xdela lama dapat kenakan dia sebab lepas tu semakin ramai golongan yang sama macam dia masuk koc tu... hurmmm... tidur jela...





Pssttt: hope pekerja ktmb sentiasa ada kat dalam koc wanita sepanjang tren beroperasi supaya matlamat koc wanita tercapai walaupun pekerja tu lelaki...

2 comments:

deeya_shouranlee said...

hahaha.. bagus shida... ni nak ajak naik tren selalu ni..
akak nak try jugak buat tp, x berani.. ada mamat bangladesh tu siap kene sound dgn girlz ni.. tp, tak leh nak buat aper sebab dia memang tak paham bahasa.. hak2x.. nak buat macam maner.. adper pulak sorang pak cik sampai gado2x ngan pak cik ktmb tu.. dia naik ngan bini dia... alasan nak jaga orang umah, lagi satu sebab dia tak pernah naik ktm.. tak tau nak turun kat mana.. sudah.. kalau begitu nak buat macam maner pulak ek? hehe.. macam2x perangai...

shIdA said...

aishhh... mslh org malaysia, mmg xleh ubah... dah gi blaja pon, bengap gak kdg2 tu... hehe...

yg nek brpsgn tu, nek la koc lain... kan ade psgn die (lelaki) yg leh jge pmpuan tu...

koc wanita tu utk wanita yg nek sorg2 or group... sbb dorg xleh nk defend dri sndiri ble dh brcmpur dgn kaum lain... nnt mcm2 mslh plak timbul...

ktmb pon 1 ha... tau niat mulia tp kne la bjk gk dgn org sendiri... lebih arif kot perangai2 golongan cmtu... dh nme perkhidmatan, mestilah sediakn yg trbaik bru org prcye... kebajikan penumpang...

weee... srnk lak mengondem org lain ni...