Saturday, October 29, 2011

Update: 29/10/2011


penat betul hari ni... aku kuar dari rumah pukul 12 tengahari gitu ha, pergi servis kereta la sebab next week nak balik kampung kan... tahu berapa lama aku kat tempat servis tu? 3 jam! gler naik bosan dah aku menunggu... rasanya setiap majalah terbaru yang dorang sediakan aku dah belek setiap helaian dah kot... still tak siap2 lagi... agak lama la servis tu sebab kali ni kena pula major service kan... dah la tengah xde duit nak balik kampung ni... bayar pun dah dekat rm600 kot semuanya... gler tension aku bulan 11 nanti ni sementara nak tunggu next salary masuk...

arghhh!!! terus berdenyut2 kepala aku after bayar tadi...

habis kerja kat pusat servis kereta tu,terus aku minta mama dengan adik2 aku sedia... dah janji nak bawa dorang gi tesco manjalara tu... tapi sakit kepala tak henti2 kot... sebab gi sana pun ada mende aku nak kena beli... shopping la sikit lagi... hadoi hadoi hadoi... apsal la semuanya mahal2 skang... camne aku nak kahwin kalau camni gayanya setiap bulan? part time please...

after dah settle shopping barang2 aku tu, terus gi makan... tension2 macam ni la lagi berselera nak makan... haha! lepas tu baru la kitorang pergi ke tujuan utama kami ke tesco tu... ke grolier sebab my adik si boboy dengan ada nak masuk pertandingan mewarna... bajet dorang mewarna cantik la kan? hahaha... tapi layankan aje... ni gambar adik aku, ada masa mewarna... waktu ni
dia dah start penat... baru warna sikit dah penat... oh ye, adik aku ni tahun depan baru nak masuk prasekolah...




macam yang aku dah agak la kan... bila my mama dah duk bersembang baik dengan orang2 grolier tu, pasni habis la lagi duit... tepat sekali dugaan aku... tapi takpelah, demi masa depan adik2 aku juga... kaklong sanggup berkorban sementara masih solo molo ni... hakhak!!!

sementara boboy dengan ada tengah mengaler tu, adik aku yang paling bongsu tu pun tak kurang hebatnya... tunjuk bakat dengan main permainan susun2... haha... pandai rupanya adik aku tu... cepat betul budak2 sekarang ni belajar kan? baru dua tahun tu...

kitorang sampai rumah dah dekat pukul 8 malam... so, memang ye la kan aku sangat penat sangat hari ni... masa ni la rasa diri ni nak bermanja... huhu...





Pssttt: lambatnya hari khamis...



2 comments:

aimie amalina said...

hayooo
sungguh byk perjalanan rini ye
balik kg ke?
molek2 deh =]


baik akak ida ni
kiki

shIdA said...

hehehe... balik la ha... dah tension duk kat bandar ni... nak balik duk kampung la kejap... dapat hilangkan semua hal pasal kerja pun dah kira ok...