Monday, April 19, 2010

Tiada Indahnya Tidur Kalau Asyik Diganggu...



tidur... best kan? siapa yang x suka tidur? tipu la tu kalau cakap x suka... tidur la yang paling best di saat bergelar student ni... biar la tesis asyik tergendala dek panggilan katil.. biar la assignment berlambak x dibuat... biar la exam dah dekat pun... tidur wajib! kalau tak tidur, badan kita juga yang penat... langsung xde semangat untuk buat itu ini... aishhh... nikmat2... 

tapi kalau tidur, and then terjaga sebab mimpi 'sesuatu' or ditindih oleh 'sesuatu' tu? wooo... banyak2 la berselawat... harap2 leh sambung tidur semula... tu kalau leh sambung tidur la... kalau x leh? apa korang nak wat? dah la duduk bilik sorang2... jam lak baru kul 2:30 pagi... lambat lagi tu nak subuh... nak kuar bilik gi toilet pun dah seram tetibe... ibarat nak turunkan kaki dari katil tu je pun dah x mau... macam2 dalam kepala ni duk fikir... 

tu la yang aku rasa pagi2 buta tadi... ingatkan berada di dalam mimpi... aku cuba la kuar dari mimpi tu...tapi makin aku cuba, makin x boleh... makin melalut2 mimpi tu...tiba2 rasa dada dah sakit, rasa sesak nafas... tolong2!!! x terkeluar suara aku ni ha... camne orang nak dengar... rasa payah je nak bukak mulut and cakap "T.O.L.O.N.G.!"

aku baru je melelapkan mata kot... baru setengah jam rasanya... dah jadi camtu lagi... sebelum ni dah pernah jadi... beberapa kali...dan setiap kali tu mesti aku rasa takut nak tidur semula... sebab dah ada pengalaman benda yang sama berulang semula bila aku tidur... perkara tu akan jadi kat aku ni bila aku rasa penat sangat or tengah "heavy"... erk? seram jek... teringat macam kisah di asrama dulu... huhu... no no no...

ni dah beberapa jam berlalu... hati aku dah lega sedikit sebab dah nak dekat subuh... baru terasa mata mengantuk... kalau tadi, rasa mata ni segar gler...xmo tidur... maybe lepas subuh nanti baru aku nak tidur, kepala pun dah rasa sakit ni...

hurmmm... kesian my bf kena ganggu dengan panggilan aku pagi2 buta tadi... tau dia penat dan ngantuk sangat tapi aku takut kot... my bf temankan aku yang xleh tidur ni sampai dia dah tertidur semula... huhu... thanx...





Pssttt: hope tidurku untuk malam ni x terganggu lagi...

6 comments:

Sansan Onwan said...

sapalh individu yg xsuka tdoq....hehhe

shIdA said...

tidur tu nikmat...

deeya_shouranlee said...

ada upernyer kat sini.. ish..ish..

shIdA said...

ada ape kak nad?

Anonymous said...

tuhan kn ade.. jgn takut ea....

shIdA said...

x takut...seram... hehehe...